Nytt poddavsnitt ute!

Vem tar bollen? – ett samtal om vägen till en jämlik scenkonst

Under Ögonblicksteaterns festival Festival Normal 2022 så spelade vi in några av de publika samtalen som pod.

I detta avsnitt presenteras samtalet Vem tar bollen? – ett samtal om vägen till en jämlik scenkonst

Ingen säger nej till jämlikhet, men vem känner sig manad att skapa den förändring som krävs? I samtalet deltar representanter för tre verksamheter som alla verkar för jämlikhet inom den professionella scenkonsten. Vi vill öppna dörrarna, peka på möjligheterna och uppmuntra beslutsfattare och konstnärliga ledare att våga ta steget. Allt behöver inte bli perfekt med en gång, men alla måste bjudas in på jämlika villkor. Tar du emot bollen?

Medverkande: Klara Blomdahl (projektsamordnare och kommunikatör på ShareMusic & Performing Arts), Karin Delén (dansare i ShareMusics dansensemble Work - via länk), Camilla Edfalk (verksamhetsledare för Teater Barda i Östersund), Sandra Johansson (verksamhetsledare på Moomsteatern i Malmö)
Moderator: Camilla Björnehall (Kommunikatör på Funktionsrätt Västerbotten. Camilla har själv erfarenhet av att jobba som skådespelare med normbrytande funktionalitet)

Om scenkonstgrupperna:
- Moomsteatern är en fri professionell teater som heltidsanställer skådespelare med intellektuella funktionsvariationer och skapar inkluderande scenkonst tillsammans med skådespelare med och utan funktionsvariationer
- ShareMusic är ett nationellt kunskapscenter för konstnärlig utveckling och inkludering
- Teater Barda är en scenkonstgrupp med intellektuella funktionsvariationer som verkar på Länskulturen i Jämtland/Härjedalen och är ett samarbete mellan kommun och region

Samtalet hölls för publik och spelades in under Festival Normal, 9 december 2022.

Inspelning och efterbearbetning: Jessica Klingsell, Ljudinstitutet
Musik: Min Stora Sorg

Fler av våra poddasvnitt, som släppts under BASTUKLUBBSPODDEN, går att lyssna på här!

Föregående
Föregående

FILMVISNING: WINDOWS och SAMTAL: Viktor Johansson

Nästa
Nästa

Gästspel: Åh jag dör!