Änglar i musiken med Vassilis Bolonassos

Änglar i musiken

“Varmt välkommen till ett program med Musik som inte behöver bäst-före-datum, 
Musik som önskar utrusta sina lyssnare med gott mod och vingar. Ett måste för hälsan, ett näste för själen!”.


Så inledde den välkände radioprofilen, barocknörden och norrlandsälskaren Vassilis Bolonassos sitt Folkkära P2-programmet ”Alltid På En Söndag”.

Den numera pensionerade programledaren Vassilis Bolonassos kommer till sin älskade Umeå för att hålla ett musikföredrag med kända och okända barockmästare, men föredragets huvudtema är Änglar i Musiken, exklusivt för Vän i Umeå och Ögonblicksteatern i vackra Umeå

 
Vassilis Bolonassos är född och uppvuxen i Grekland. 1968 flyttade han till Sverige och bosatte sig en kortare tid i Tärnaby, men sedan blev det Umeå.

I Grekland hade Vassilis studerat juridik men valde i Sverige att läsa teatervetenskap, idé- och lärdomshistoria, litteraturvetenskap, nordiska språk, filmvetenskap samt bibliotekskunskap.

Efter att ha arbetat som kultursekreterare i Köping och bibliotekarie i Stockholm, anställdes han 1979 vid Sveriges Radio. 1987 knöts han till P2 – Musikradion och började producera och presentera musikprogram såsom “Opp Amaryllis”, “Entré”, tonsättarporträtt och Notturno.
 

Mest känd är Vassilis för det oerhört uppskattade programmet ”Alltid På En Söndag” med äldre, ”tidig” musik. Detta program producerade och presenterade Vassilis under åren 1999 – 2012.

Inträdet går oavkortat till ensamkommande ungdomar i Umeå.

Välkomna till en fantastisk eftermiddag!  


Datum:
 23 mars 2019
Tid: 14.00
Plats: Ögonblicksteatern

Inträdet går oavkortat till ensamkommande ungdomar i Umeå.

Kontakt: elinn@vaniumea.se 

Samarrangemang mellan Vän i Umeå, Ögonblicksteatern och Studieförbundet Bilda.