GÄSTSPEL: Bardas 10 budord

2017 är Teater Bardas 10:e verksamhetsår som scenkonstgrupp. Vi uppmärksammar detta genom att sätta upp vårt mest innerliga och utmanande scenkonststycke hittills. En föreställning som sammanfattar vilka vi är, vad vi står för och, som titeln antyder, ger publiken Bardas 10 budord.

Bardas 10 budord ska inte (i motsats till Gamla testamentets budord) ses som befallningar utan snarare som en grundkurs i tillvarons oskrivna regler eller helt enkelt som en angelägen reflektion kring vad som egentligen är viktigt i livet belyst av kompetenta scenkonstnärer. Föreställningen, som blandar Teater Bardas olika scenkonstuttryck, har som vanligt skapats med avstamp i skådespelarnas egna tankar, erfarenheter och uttryckssätt. Premiär den 14 mars på Storsjöteatern i Östersund.

Teater Barda är en scenkonstgrupp där skådespelarna har uppenbara artistiska drag och dessutom ett handikapp, en utvecklingsstörning, ett funktionshinder eller vad man nu vill kalla det.Skådespelarna arbetar halvtid på Estrad Norr (Region Jämtland Härjedalens professionella scenkonstinstitution) och Teater Barda har varit verksamma i 9 år och har snart spelat 450 föreställningar på turné i främst Jämtland och Härjedalen, men även i resten av Norrland och Sverige. Två filmer med Teater Barda har visats på SVT, senast sommaren 2015 då De sociala kongresserna visades i ”K-Special”.

Teater Barda är på riktigt!

Teater Barda har även fått ett pris på 50.000 kronor från Gunborg och Sten Rosenströms Stiftelse för Norrländskt kulturstöd med motiveringen:

Teater Barda, en del av Estrad Norr, firar i år sitt tionde verksamhetsår. Teater Barda visar hur kulturens kraft kan bidra till utveckling på såväl individ-, grupp- som samhällsnivå. De professionella skådespelarna, som alla har en funktionsnedsättning, räds inte att vrida på begrepp som normalitet och utvecklingsstörning. Tack vare scenkonstgruppens hittills 460 föreställningar, fördelade på 15 produktioner, har de gjort scenkonstsverige mer mångfacetterat och gett oss nya röster från scenen.

Prisutdelningen är den 25 mars i Umeå och i samband med detta spelar ensemblen två föreställningar på Ögonblicksteatern i Umeå, den 24 & 25 mars.

Biljetter

2017-03-24 kl 19:00
Ögonblicksteatern

2017-03-25 kl 15:00
Ögonblicksteatern