Drömkväll med Sällskap

Foto och grafisk layout: Sara Lindquist och Sofia Stattin

Nu är det dags för Ögonblicksteaterns andra Drömkväll. Denna gång får vi sällskap av teatergruppen Tro, Hopp och Mod och deras ledare Leif Stenberg.

Under kvällen kommer vi att se den viktiga filmen I väntan på ett liv, lyssna på ett samtal med Tro, Hopp och Mods medlemmar, fika tillsammans, få ett litet smakprov ur Ögonblicksteaterns nya föreställning Sällskapet (som har premiär 26 februari), samt innan vi går hem, dansa danceoke!

Teatergruppen Tro, Hopp och Mod, består av människor som av olika anledningar har hamnat utanför samhället. De träffas och repeterar teater och verksamheten ses även som ett hälsoprojekt. Leif Stenberg är teatergruppens ledare.

Dokumentärfilmen I väntan på ett liv av Håkan Pieniowski och Leif Stenberg handlar om deltagarna i teatergruppen Tro, Hopp och Mod när de repeterar och spelar pjäsen Verandan. Under de senaste åtta åren har de nått ut till tusentals berörda personer, allt från politiker till anställda vid sjukvård, psykiatri, arbetsförmedling, frivård, försäkringskassa, socialtjänst och vanliga medmänniskor. Skådespelarna, dvs medlemmarna i Tro, Hopp och Mod, har erfarenheter av att ha varit psykiatrins patienter, av missbruk, ADHD, kriminalitet och liknande. Verandan handlar om kampen för att bli insläppt i vårt välfärdssamhälle.

I Sällskapet undersöker Ögonblicksteatern ensamheten och skapar rum för gemenskap. Med nyskriven musik av Frida Johansson och Annika Norlin, soundwalk i grupp, nya vetenskapsrön, linedance, några otäcka djurförsök och många hudnära dokumentära berättelser, djupdyker vi i det som vi så sällan pratar om - allas våra upplevelser av ensamhet. Sällskapet är en berörande, angelägen och underhållande föreställning där vi kan se på oss själva och varandra med nya ögon.

Plats: Ögonblicksteatern, Västra Strandgatan 7B
Datum och tid: Onsdag den 10 februari kl 18:00
Biljetter: betala det du har råd med, inget förköp, endast på dörren - inträdet går till Ingen Människa är Illegal, IMÄI.

Biljetter

2016-02-10 kl 18:00
Ögonblicksteatern