"Hellkvist Sellens styrka är att hon får det invanda i människans rörelser att flyta fritt, samt förflytta och förskjuta det som vi tar för givet kring människans kropp." / Ann Enström, Västerbottens-Kuriren

"Detta är dans, dans på nya tiljors villkor. En dansande undersökning av kroppars tilltal och svar. Trollbundna sitter vi i våra genant enkla stolssittningar och låter applåderna åska. " / Annika Burholm, Västerbottens Folkblad

Hemligheter Del Två - En hemlig rörelse är en högst ohemlig koreografi som tar plats. Här får rörelsen symbolisera en gemensam aktivitet och agenda där förändring är möjlig. Tillsammans med ensemblen vill koreografen Malin Hellkvist Sellén skapa en lustfylld dansföreställning, med koppling till det existensiellt viktiga i att inte tvingas vara en osynlig människa.

Malin Hellkvist Sellén har sina rötter i Umeå och arbetar som koreograf med Stockholm och Sverige som bas. Sedan sin examen på Danshögskolan i Stockholm 2001 har hon skapat ett flertal verk, däribland Bättre folk, En kristen kväll och Inom rimliga gränser. Hon har också varit koreograf för Hockeymusikalen Penalty Killers. Sedan ett antal år tillbaka har Malin ett återkommande samarbete med Norrlandsoperan. 

Detta är andra delen i vår trilogi på tema hemligheter. Här tar vi hemligheterna till en ny nivå - till den kroppsliga, fysiska. Hemlighetertrilogin är en del av Projekt Normal. Ett projekt som syftar till att låta konsten spegla en långt mer mångfacetterad bild av det vi kallar verkligheten än vad som är vanligt i dag. Vi vill se fler olika typer av kroppar på scen. Vi vill att många personers berättelser ska ges offentligt och konstnärligt utrymme.

Föreställningen hade premiär 24 mars.

Medverkande

På scen: Daniel Tholander
Camilla Björnehall
Simon Persson
Maria Erickson
Erik Nyström
Koreografi: Malin Hellkvist Sellén
Scenografi: Sofia Stattin
Kostym: Karin Ågren
Mask: Jana Bringlöv Ekspång
Ljud och ljus: Eskil Lövström
Medarrangörer: Umeå Teaterförening
Studiefrämjandet, Queerförvaltningen

Läs mer om Malin Hellkvist Sellén

Sponsorer