Hemligheter sökes! eller Allt du inte vet om mig

Vi kan inte berätta vad den här föreställningen handlar om. Det är hemligt! Det enda som kan sägas är att det handlar om hemligheter. Riktiga, äkta, livs levande hemligheter.

I hemligheterna – de erfarenheter och tankar vi knappt vågar tala om – ligger den osynliga gränsen till vad som är normalt och vad som är avvikande. Det vi talar om är det som är allmänt accepterat. Det vi inte talar om är skammen, rädslan och pinsamheterna. De kroppsliga defekterna, de dolda begären. Det vi inte talar om är det som andra inte skulle acceptera. Det vi inte talar om är det vi inte skulle acceptera hos oss själva. Alla har vi hemligheter.

Hösten 2010 samlade Ögonblicksteatern på hemligheter. Via Facebook, mejl, brev, intervjuer och ett teaterlaboratorium sökte vi efter allt det som skaver och kittlar i oss. Dramatikern Camilla Blomqvist fick uppgiften att bearbeta hemligheterna till ett manus. Det är en nyskriven, blottande föreställning som utmanar våra gränser för det normala.

Premiären hölls våren 2011 och fick strålande recensioner. Sedan dess har föreställningen spelats för fulla salonger under hösten 2011 och under Festival Normal 2012.

Spelas

Premiär i april 2011

Medverkande

Manus: Camilla Blomqvist
Regi: Johanna Salander
Kostym: Karin Ågren
Scenografi: Sofia Stattin
Musik: Anders Öhberg
Ljusdesign: Jenny Norman
Producent: Anders Öhberg
Medverkande: Simon Persson, Camilla Björnehall, Karin Larson, Stefan Fries och Anna Rålin

Teckentolkare: Anna Rålin