Nu är du Gud igen

Medan lektionerna pågår är skolkorridoren ett mellanrum, en icke-plats. Utanför spöregnar det, faktiskt ser det ut som om det ska bli översvämning på riktigt. Två elever, skolans skräck och den mest populära, blir utslängda från varsin religionslektion. Den ena blir alltid utslängd, den andra har aldrig blivit utslängd förr. Båda har nu blivit det på grund av Gud, kan man säga.

De två möts i skolkorridoren och skapar tillsammans en egen lektion där de funderar kring varför och om man behöver religion. Och upptäcker att de kanske inte är så olika som de först trott. Nu är du Gud igen är skriven som klassrumsteater, och har en speltid på en lektionstimme.

”Ellen Larsdotter Walle fångar lyhört den prepubertala dramatiken i tillvaron genom ett väl avvägt överspel i rollen som skolans skräck och Simon Persson spelar den känsliga men grundtrygga elvaåringen med stor trovärdighet. […] Såväl manus som skådespelare har den fingertoppskänsla samma publik också kräver av ironi och sarkasm och lyckas med den svåra balansgången i att inför en ung publik närma sig de ämnen det måste pratas allvarligt om, utan att för den sakens skull bli alltför allvarsam i tilltalet.” Sara Meidell, Västerbottens-Kuriren

Spelas

Föreställningen hade premiär 2008.

Föreställningen

Manus: Anders Duus
Förlag: Colombine
Medverkande: Ellen Larsdotter Walle, Simon Persson
Regi: Johanna Salander
Scenografi: Ylva Varik
Kostym: Karin Ågren
Ljus: Martin Ogland
Teknik: Niklas Rudolfsson
Målgrupp: från 10 år
Speltid: Ca 50 minuter