RÄDDA ÖGONBLICKSTEATERN

RÄDDA ÖGONBLICKSTEATERN

Kära publik, vänner, bekanta, personer som vurmar för scenkonst, för barn och unga, för diskrimineringsfrågor och fri kultur. Vi behöver er hjälp! 

Ögonblicksteatern är i djup ekonomisk kris, och en viktig röst i Umeå löper stor risk att tystna. Om några månader fyller Ögonblicksteatern 50 år, men risken finns att vi aldrig kommer nå dit. Ett ekonomiskt krisigt läge efter pandemin som vi trodde att vi kunde vända, visade sig vara för svårt. Vi vill inte ge upp, och hoppas att vi tillsammans med Ögonblicksteaterns vänner och andra kan lyckas lösa krisen och låta teatern fortsätta göra mångas röster hörda. 

Ögonblicksteatern har sedan 1974 kämpat för framförallt barn och ungas delaktighet och tillgång till kultur i kommunen och regionen, och nästa år hoppas vi på att få fira verksamhetens 50 år och fortsatta framtid. 

De senaste tio åren har Ögonblicksteatern visat att vi lokalt, regionalt såväl som nationellt skapar scenkonst i framkant, och vi når kring 5000 barn och unga varje år med vår verksamhet. Även Ögonblicksteatern som plats är viktig. Lokalen har fått en utmärkelse som trygg plats och vi jobbar för en verksamhet som ska vara tillgänglig för alla. En plats för solidaritet och konst. För andra perspektiv. För andra verkligheter än de vi är vana att mötas av. 


Vill ni vara en av flera möjliggörare för teaterns överlevnad? All hjälp behövs.
Sprid gärna detta brev vidare! Här finns informationen via PDF, som du kan ladda ned och skicka vidare.

Sponsra en stol
Under vårsäsongen 2024 kommer din hjälpinsats att hyllas genom att du får en plakett med ditt namn på ryggstödet till en av våra stolar i salongen.
Pris: 2000 kr

Donera efter förmåga
Många bäckar små eller stora forsar.
Swisha ditt bidrag till 12 35 38 13 89. Ange “Donation Ögonblicksteatern”

Hyr vår tillgängliga lokal
Om ni har ett arrangemang som behöver en lokal. 

Köp en föreställning
Om ni vill köpa en av våra aktuella och turnerande föreställningar till byaföreningen, hembygdsgården, verksamheten, festivalen eller annat!

Bli mecenat
Om du eller ditt företag återkommande vill bidra till vår verksamhet och synas på väggen i vår foajé.

Kontakta info@ogonblicksteatern.se med din förfrågan eller för mer info kring din insats.

Föregående
Föregående

Smått och Gott är tillbaka!

Nästa
Nästa

Kolla in trailer för Små odöda!